Spisestuestol til ældre

Spisestuestol til ældre

I vores arbejde med indretning af plejehjem har vi altid stort fokus på hjemlighed, og her oplever vi, at der er et endog meget snævert udvalg indenfor stole, der både opfylder kravene til hygiejne, højder, stabelbarhed, praktiske funktioner og æstetik.  

Den viste stol er under udvikling, og påtænkes produceret med forskellige polstringer, så dens udtryk og pris kan tilpasses forskellige typer af opgaver. Pt. arbejdes med hhv. en løs, blød todelt pude, og en mere stram overpolstring, samt en ren skalstol.  

Stellet er i træ, og der er arbejdet med de taktile elementer i form af kurver, der er rare at se på og røre ved.  

Armlænene er stabile og brede, der hvor den siddende bruger skal holde på dem, og der arbejdes på taktile detaljer, der giver fingrene og øjet et sted at vandre og hvile.  

Benene er formgivet, så der kan integreres  næsten usynlige hjul i forbenene. Armlænenes linje er fortsat op til ryglænet, og er designet, så en hjælper har mulighed for at gå ned i knæ og gribe om dem på en ergonomisk hensigtsmæssig måde, når stolen skal rykkes ind, uagtet hvor høj hjælperen er. På den måde kan man bruge hele kroppen, og ikke bare armene.  

I stablingen er der taget højde for, at stel og skal ikke hviler på polstringen, heller ikke når den tykkere polstring anvendes. Stolene stabler lodret, og kan derfor stables så højt, som man kan nå. Den når altså ikke et “tippepunkt” i en stabing.  

Stolen tager udgangspunkt i den danske designtradition, og opfylder kravene til stabilitet, komfort og hygiejne. Flere produkter er på tegnebrættet, og det er intentionen at skabe en samlet “familie” med loungevarianter og tilhørende borde..