Privat hjem i Helsingør

Privat hjem i Helsingør

Privat hjem i Helsingør

Privat hjem i Helsingør

Privat hjem i Helsingør

Denne totalrenovering af en portnerbolig fra 1881 er sammensat af mange delelementer fra forskellige tider.  

Huset bestod på overtagelsestidspunktet af en lille, oprindelig bygning fra 1881, en mindre tilbygning fra 1908, samt en større tilbygning fra 1993. Dette til trods indeholdt huset kun to rum, samt køkken og bad.  

Huset er nænsomt tilføjet en tilbygning med et smukt rytterlys i 2008 (udført som infill), og er over mange år løbende gennemrenoveret med bl.a. nye Dinesen gulve, indbygget lys, samt tilføjelse af 4 terrasser og et mindre annex, så det nu opfylder behovene for en børnefamilie.  

I arbejdet med renoveringen er der lagt vægt på spændende og differentierede lysindfald og rene linjer i huset, samt skabelse af gode kroge inde og ude til enhver lejlighed. Huset fungerer derfor lige godt i en hverdag med fire beboere, som det gør med mange gæster.  

Materialerne er valgt efter deres udtryk, gode patineringsevner og lange holdbarhed. Skævheder og krinkelkroge er budt velkommen og udnyttet til at danne nye rumligheder. De naturlige lysindfald er suppleret med nøje udvalgt kunstbelysning, som fremhæver sammensætningen af rå og mere forfinede materialer.  

Huset har modtaget rosende omtale fra Kommunen ved ansøgning om byggetilladelse. 

Maren Brostrøm Buchwaldt

Architect MAA

Partner

Maren@SpaceInnovators.dk
+45 22 43 41 42