Akaciegården

Akaciegården

Akaciegården

Akaciegården

Plejehjemmet Akaciegården var for nylig flyttet ind i nye bygninger med nye møbler, da SpaceInnovators Interior blev bedt om at være med til at skabe ro og “hygge” på de 4 afdelinger, der udgør Akaciegården. Alle fællesarealer er placeret som en del af gangarealerne, og mange beboere havde svært ved at finde hvile og ro i de åbne rum. Dette gjaldt især beboere, der lider af forskellige demenssygdomme.  

Vi har derfor i projektet arbejdet med forskellige, akustikregulerende elementer og dekorationer på væggene. Gardiner kan trækkes ud, og sammen med reoler og rumdelende sofaer, for at skærme de forskellige opholdsmuligheder på gangene.

Maren Brostrøm Buchwaldt

Architect MAA

Partner

Maren@SpaceInnovators.dk
+45 22 43 41 42

For enden af den ene gang har vi desuden skabt et sanseligt rum, hvor plejepersonalet kan tage beboere, der oplever overstimulering i de store fællesarealer med hen for at få en oplevelse af nærvær og ro.

Rummet, som også er en del af et gangforløb, kan lukkes af med et akustikregulerende gardin, som både visuelt og akustisk skærmer de personer, der opholder sig i den gyngestol, vi har tilføjet. Stolen er specielt udviklet til personer med demens og gynger vandret. Den tilhørende skammel gynger på samme måde. 

Rummets ene væg er beklædt med kork, som ikke kun har en smuk, dyb mørkebrun farve, men også har stor effekt på det akustiske miljø. Korken afgiver en dejlig duft og giver stedet en følelse af at være tæt på naturen.   

På den modstående væg er opsat en stort naturfotostat, som kan nydes eller skjules bag et gardin, alt efter hvordan sansestimuleringen fungerer bedst for den enkelte beboer.   

Tunge gardiner kan trækkes for på to sider for at adskille rummet fra resten af området, så det eneste, der er synligt, er gardinets bløde folder, korken, en stor plante og himlen set gennem glasset for enden af gardinet.   

Dette projekt er udviklet for og i samarbejde med HolmrisB8.