Kongeparken

Kongeparken

Kongeparken

Kongeparken

Kongeparken

Indretning af fælleshus til 70 seniorboliger

Fakta

Boliger: 70
År: 2022-2023
Størrelse: 220m2
Økonomi: Indretningsprojekt, ca. 1,1 mio 
Sted: Fredensborg 
Bygherrer: Vivo Ejendomme 
Byggeherrerådgiver: Wissenbjerg
Totalentreprenør: DS DYRLUND SØRENSEN A/S 
Bygningsarkitekt: Mangor & Nagel 

 

Maren Brostrøm Buchwaldt

Architect MAA

Partner

Maren@SpaceInnovators.dk
+45 22 43 41 42

I arbejdet med fælleshuset til Bofællesskabet Kongeparken, har vi haft fokus på hygge, god akustik, farver, belysning og naturlige materialer for at skabe en varm og hjemlig atmosfære i det smukke, højloftede rum. Det store rum er samlingspunkt for hele bebyggelsen, og vores mål har været at skabe en robust og hyggelig ramme for mange typer aktiviteter, som minimerer det arbejde, der skal til for at ændre rummet funktion.  

Rummet skal nemlig kunne favne flere mindre aktiviteter, der til daglig kan foregå på samme tid i det store rum. Samtidig skal det kunne bruges til store arrangementer, som f.eks. fællesspisning, fest og foredrag. For at skabe den størst mulige fleksibilitet, uden at skulle flytte for meget rundt, har vi arbejdet vi med indbyggede reoler og siddenicher, som kan bruges i flere forskellige opstillinger. Herved bibeholdes atmosfæren og hyggen i rummet, også når alt er pakket væk for at gøre plads til en fest. Disse reoler og siddenicher opleves som en samlet helhed med det køkken, der fungerer som café til daglig, og bardisk til f.eks. større arrangementer. Køkkenet adskiller sig subtilt fra resten af reolerne ved sin rillede overflade, der fanger lyset på smukkeste vis, og skaber en ekstra dimension for den sanselige oplevelse af rummet. Den enkle udformning af kækkenet fremstår på een gang monolitisk og integreret i den store funktionsvæg 

Derudover har vi forestået indretning af et back-stagekøkken til produktion af mad til større arrangementer, som ligeledes har fået et venligt og hjemligt twist med praktiske laminatfroner i en blød og venlig sandfarve.  

Som understøttende element har vi sørget for en belysning, der kan tilpasses de forskellige typer aktiviteter, der skal foregå i rummet. Det kan være alt fra filmaften over yoga til fællesspisning og store fester. Grundbelysningen er dæmpbar og diskret indarbejdet i loftbeklædningen, så de nedhængte pendler får bedst mulige betingelser for at skabe en hyggelig stemning.      

Opgaven har været et spændende samarbejde med bygherre og Aktivitetsgruppen, som består af engagerede beboere. Deres eksisterende møbler fra det tidligere fælleshus er indarbejdet i projektet, og suppleret med funktionelle møbler, der fleksibelt kan pakkes væk, når de store fester er forbi.