Rehabiliteringscenter Digevang

Rehabiliteringscenter Digevang

Rehabiliteringscenter Digevang

Rehabiliteringscenter Digevang

 Fakta

Boliger: 24
År: 2019-2021
Økonomi: 2,4 mio. kr.
Sted: Glostrup
Bygherrer: Glostrup Kommune
Andre rådgivere: SWECO

 

Tak til SpaceInnovators for den helt igennem flotte indretning af huset 👍

Britt Bergstedt

Centerchef for sundhed og velfærd, Glostrup Kommune

Maren Brostrøm Buchwaldt

Architect MAA

Partner

Maren@SpaceInnovators.dk
+45 22 43 41 42

Glostrup Kommune har anlagt en stærk vision for et aktivt hus for borgere i genoptræning, og SpaceInnovators har stået for indretningen af de 24 rehabiliteringsboliger med tilhørende fællesarealer. Vi har i udarbejdelsen af konceptet for indretningen arbejdet med en rolig og naturligt robust farveskala, som er gennemgående i alt fra farvesætning på væggene over udsmykning til valg af møbelpolstring.  

Udsmykning og wayfinding er integreret i projektet, hvor der er lagt stor vægt på forankringen i lokalmiljøet. Vi har bl.a. arbejdet med store foliemotiver på det meget høje glaspartier for enden af gangene, som kunne være udfordrende for mennesker med demens at bevæge sig hen imod.  

Motiverne af de to kendte landemærker, Vandtårnet og Blodbøgen er fortolket af grafiker, Berit Stubkær, og understreget den lokale forankring. Motiverne dækker hele glaspartiet i gavlens to etager, og hjælper til en intuitiv wayfinding såvel øst/vest som op/ned i huset. På gulvene udføres flere steder i huset desuden ”løbebaner” i samme stil til brug for gangtræning.  

Det dobbelthøje spiserum er udsmykket med en korkvæg og flotte, akustikregulerende lamper og panelgardiner, som bidrager til en naturlig dæmpning af rumklangen. Alle elementer er udvalgt med henblik på at skabe en rar skala og en behagelig stemning i det meget store rum.