Bavne Ager

Bavne Ager

Bavne Ager

Bavne Ager

 Fakta

Boliger: 72
År: 2018-2020
Størrelse: 6.500 m2
Økonomi: Indretningsprojekt, ca. 4 mio
Sted:

Gilleleje

Bygherrer: OK-Fonden
Byggeherrerådgiver: Wissenbjerg
Totalentreprenør: JFP
Andre rådgivere: Arkitektfirmaet MW A/S
Dominia
Møller og Grønborg A/S

 

Maren Brostrøm Buchwaldt

Architect MAA

Partner

Maren@SpaceInnovators.dk
+45 22 43 41 42

Projektet er indrettet med stor diversitet i de forskellige rum og afdelinger. Indretningen af de tre afdelinger tager udgangspunkt i hhv. 50’erne (inventar i mørke træsorter), 60’erne og 70’erne (inventar i egetræ), samt 80’erne og 90’erne (inventar i lyse træsorter).  

Alle opholdsrum og spisestuer er indrettet forskelligt, og der er lagt stor vægt på diversitet i farver, teksturer, materialer og udtryk. Dette skaber en naturlig og intuitiv wayfinding i huset, og åbner mulighed for, at hver eneste beboer kan finde et sted, der netop passer til dem.  

For at skabe en rød tråd, er opholdsrummene desuden indrettet efter temaer, som man ville finde i f.eks. en stor villa, f.eks. ”Arbejdsværelset”, ”Biblioteket”, ”Sysselstuen” og ”Havestuen”. Dertil er afdelingerne krydret med rum, hvor indretningen baseres på aktiviteter, der kunne findes i et lokalområde, f.eks. ”Jazzcaféen”, ”Biografen” og ”Dartklubben”, da hverdagen for beboere på plejehjem i høj grad foregår indenfor matriklen.  

Hver afdeling har desuden sit eget spabad, og disse er også indrettet også forskelligt. Det er vores håb, at beboerne og personalet vil benytte sig af hele huset, så man ikke begrænses til at blive på ”sin egen afdeling”. Forhåbentlig kan alle beboere kan finde steder, der appellerer til deres æstetik, og at de kan finde netop deres yndlingskroge rundt om i huset. 

Endelig findes der et ”luksusspa” i mellembygningen, som beboere såvel som udefra kommende besøgende kan benytte. Mellembygningen indeholder desuden andre fællesfaciliteter til alle afdelinger, som f.eks. café, ergoterapi, gæsteværelse og administration.